Dit is Food Tech Event

Voedselproducenten en -verwerkers werken onvermoeibaar aan het verbeteren van ons voedsel: het moet lekkerder, gezonder, verser maar ook steeds langer houdbaar zijn. Tegelijkertijd groeit de behoefte naar continue beschikbaarheid en meer gemak, wat vraagt om snellere, efficiëntere, duurzamere processen met minimale verspilling. Techniek en continue innovatie spelen hierbij een cruciale rol. Het vraagt om innovatieve en steeds slimmere machines en apparaten maar ook om kwaliteitsborging, voedselveiligheid, hygiëne en procesoptimalisatie.

Het Food Tech Event is dé vakbeurs waar je de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking ontdekt

Food Tech Event legt sterk de focus op technische toepassingen en machinebouw in productie en verwerkingsomgevingen in de voedings- en drankenindustrie. Machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen. Een greep uit de highlights:

  • Ruim 100 exposanten op de beursvloer
  • AI in Food themaplein met live demo door QING Forward Engineering
  • Demo area's met live demonstraties door Stäubli, Bakker Machinebouw, GEA Food Solutions en Parts on Demand
  • Themapleinen door OSV Netwerk, HDN en EHEDG 
  • Congres met 30 sprekers 
  • Keynotes door Bolletje & Qing en GEA Food Solutions
  • Paneldiscussies door GMV & EVMI en Next Tech Food Factories
  • Seminars door Vakblad Voedingsindustrie, EHEDG en Water Alliance
  • Gratis afsluitende netwerkborrel op woensdag 15 mei

Een greep uit de Food Tech Event sprekers

Bram de Vrught

QING

Roel Veld

Bolletje

Dick Klaassen

Hoppenbrouwers
Naar sprekersoverzicht

Dit ontdek je op de beursvloer

Tijdens Food Tech Event ontmoet je ruim 100 bedrijven en organisaties en ontdek je hun technische oplossingen, innovaties en diensten. Op de Demo Area demonstreren bedrijven live hun technieken en op de Young Talent Area maak je kennis met start-ups en studententeams. Het Hygienic Design Network (HDN) en het OSV Netwerk hebben bovendien speciale themapleinen waar hun leden zich presenteren. Ook doe je inspiratie op de demopleinen waar je live technische oplossingen kunt ervaren. 

Naar exposantenoverzicht en plattegrond

Food Tech demo

Handtmann KeyVisual Vegetarisch Vegan Industrie

Uitgelicht: slimme technische oplossingen volgens Jansen Techniek, Handtmann Benelux, FMI Improvia en GEA

Benieuwd naar wat er speelt in de foodbranche? En welke technische innovaties de toekomst gaan bepalen? We hebben vier experts, Jannes Jansen (Jansen Techniek), Marc Fortuin (Handtmann Benelux), Marcel de Folter (FMI ImProvia) en Marcel van den Heuvel (GEA), gevraagd welke de belangrijkste trends en ontwikkelingen er volgens hen spelen in de foodsector. Ook vertellen zij over de slimme technische oplossingen waarmee zij voedselproducenten helpen de grote uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.  

Lees het artikel

Nieuws en blogs

FOOD24 banner nieuws2

Food Tech Event 2024 biedt op 15 & 16 mei een compleet overzicht van technische oplossingen voor voedselproductie en -verwerking

Food Tech Event benadrukt de cruciale rol van techniek in de toekomst van de voedingsindustrie. Deze vakbeurs biedt je een compleet overzicht van technische oplossingen om je productie- en verwerkingsprocessen te optimaliseren.

Lees verder
Exposanten Food tech artikel

Experts vertellen over de toegevoegde waarde van digitalisering

  • Esther van der Lelie and Vakblad Voedingsindustrie
  • 12 Maart 2024

De digitale ontwikkelingen gaan snel en brengen efficiency. Maar welke technologische innovaties hebben voedingsbedrijven nodig om met een gerust hart de toekomst in te gaan? Hoe weten zij welke oplossing het beste bij hun bedrijf past en ook de productkwaliteit kan borgen? Vier toeleveranciers voor de voedselverwerkende en -producerende industrie geven antwoord.

Lees verder
Artikel Heineken 3

Heineken: 'Besparen kan vaak met simpele, kleine aanpassingen'

Hoe verduurzaam je een brouwerij die werd gebouwd in een tijd dat water en energie nauwelijks geld kostten en het gebruik van dubbelglas een unicam was? De Heinekenbrouwerij in Den Bosch, in 1958 in gebruik genomen, wil in 2027 met 100% hernieuwde energie brouwen. Hoe gaan ze die ambitie bereiken? 

Lees verder

Partners

  • Metaalunie
  • KNCV2
  • NVVL FT2021
  • NVC
  • NBV
  • fnli
  • Logo HDN4
  • WUR FT2022
  • automationNL
  • FME
  • OSV 2 2023 Logo 30 Jaar
  • Voedingindustrie 2023 Logo 30 Jaar
  • Next Tech food Factories
  • Water Alliance

Mediapartners

  • foodpersonality logo5
  • logo EVMI nw
  • fnli
  • Process Control
  • Techwatch logo
  • Bulk logo 2018 Pay off3
  • Food Processing
  • Logo Food TEc
  • Vakblad Voedingsindustrie
  • OSVNetwerk Food
  • MC C
  • Industrial Automation
  • Verpakkingsmanagement
  • VMT
  • Foodbusiness RGB2
  • Industriekalender logo3
  • IndustrieVandaag logo

Made possible
by

  • Holland High Tech ScaleWidthWzEwMF0
  • Scale ScaleWidthWzEwMF0
  • Provincie Noord Brabant 2