Informatiebijeenkomst Food Technology 2021

Op 19 januari organiseerden Mikrocentrum en EVMI een informatiebijeenkomst voor (potentiële) exposanten. Gedurende 1,5 uur spraken Timo van Leent en Roeland Dobbelaer de ruim 150 geïnteresseerden bij over de mogelijkheden...

Lees verder
Karen Gussow EVMI

Nieuwe risico’s maken voedselveiligheid kwetsbaar

Veranderende consumptiegewoonten, fraude, vergrijzing en PFAS’s tarten de voedselveiligheid. Sommige risico’s staan op de radar, andere dreigingen zijn in opmars en nog te weinig in beeld. “Meer onderzoek is wenselijk.”

Lees verder
Europol EVMI

Interpol en Europol nemen 12.000 ton illegaal voedsel in beslag

Interpol en Europol leidden een gecoördineerde actie tegen inferieure en vervalste producten. Hierbij namen ze producten ter waarde van €28 miljoen in beslag.

Lees verder
kip EVMI

Mobiele moderne kippenstallen brengen ouderwetse risico’s terug

Consumenten worden er blij van: de kippen die in de wei scharrelen rond mobiele kippenstallen en de biologische scharreleieren die langs de weg te koop zijn.

Lees verder
Plantlab EVMI

Scale-up Plantlab haalt een investering van €20 miljoen binnen

In een eerste investeringsronde haalde PlantLab €20 miljoen op bij de Hoge Dennen Capital. Met het geld gaat de scale-up productielocaties openen in Nederland, de Verenigde Staten en de Bahama’s.

Lees verder
KFC EVMI

KFC wil kipnuggets maken met bioprinter

De fastfoodketen KFC wil in samenwerking met een Russisch onderzoekslaboratorium eind dit jaar een geprinte kipnugget testen.

Lees verder
Fris EVMI

RIVM: nog onduidelijk of verbod op frisdrank-aanbiedingen zou werken

Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de effectiviteit van een verbod op kortingsacties op suikerhoudende dranken.

Lees verder
Vis EVMI

Vissoort identificeren met nieuwe DNA-database

Goedkopere vis verkopen als een duurdere vissoort, dat komt voor. Het gebeurt vaak in versneden en dus onherkenbare vorm.

Lees verder
nieuw coronavirus in china 1

Maatregelen rondom het Coronavirus (COVID-19)

Als organisatie volgen wij, Mikrocentrum en EVMI de ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19) nauwgezet aangezien de voorschriften en beperkingen van dag tot dag en van week tot week kunnen veranderen. Zo houden...

Lees verder
FT2021 1200x627 LAB

Nieuw: Lab area op Food Technology 2021

Het lab heeft een prominente plaats in het voedselsysteem van de toekomst. Niet alleen zijn laboratoria onmisbaar bij het steekproefsgewijs testen van de veiligheid van ons voedsel.

Lees verder
Keurmerk EVMI

Omzet voedsel met duurzaamheidskeurmerk groeit als kool

In 2019 werden verhoudingsgewijs veel meer producten met een duurzaamheidskeurmerk verkocht ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI, schrijft het Financieele Dagblad.

Lees verder
  • 1
  • 2