FT2022 1200x628 2021 verzet

Food Technology verzet naar 13 en 14 april 2022

Veldhoven, 17 november 2021– Mikrocentrum en EVMI hebben in samenspraak met samenwerkingspartners en de 100 exposanten besloten de vakbeurs Food Technology, welke gepland stond op 1 en 2 december 2021,...

Lees verder
FT2021 1200x628 ramanspectroscopie

Alles over ramanspectroscopie tijdens Food Technology

Processen in de voedingsindustrie worden steeds complexer met meer biotech. De vraag naar bijvoorbeeld plantaardige eiwitten en het hergebruik van afvalstromen brengen nieuwe processen met zich mee en daarmee stijgt...

Lees verder
fresco Food Tech2

Vijf innovatieve start-ups in de Food Technology

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI de beurs Food Technology 2021. Daarbij worden nieuwe technologieën en innovaties getoond, die gaan bijdragen aan het oplossen van uiteenlopende...

Lees verder
image

Miljoenen groente- en fruitkratten ondergaan duurzame metamorfose

De kratten zijn in eigendom en beheer van Euro Pool System, tevens initiatiefnemer van de grootschalige operatie. Ze worden geproduceerd met vermalen blauwe kratten als belangrijke grondstof.

Lees verder
1200x628 FT 2021 algemeen 2

Meettechnologie van VEGA NL op Food Technology

Tijdens Food Technology kun je op 2 december na de lunch een lezing bijwonen van meet- en regeltechniekbedrijf VEGA NL. Contactloze radar, de ideale niveaumeettechniek binnen de voedingsmiddelenindustrie? Die vraag bespreken Lode...

Lees verder
WUR

WUR Seminar op Food Technology 2021: Food Innovation

Het kan niet anders, dan dat Wageningen University & Research (WUR) een belangrijk onderdeel is van Food Technology op 1 en 2 december.

Lees verder
Food technology

Lezing: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Een pilot-project met als doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot bij FrieslandCampina in Veghel. Hoe verloopt zo'n pilot? Wat zijn de resultaten en welke lessen kunnen we eruit halen? Dat...

Lees verder
HansvanderMoolen FT2021

Lezing door Eurofins Scientific: corona en voedselfraude

“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins.

Lees verder
JL Ceel Elemans branded 017

ING op Food Technology: Duurzaamheid verankeren in uw businessmodel

Verduurzaming is een belangrijke stap voor vrijwel alle Nederlandse ondernemers, maar hoe verankert u duurzaamheid in uw businessmodel? Ceel Elemans, Sector Banker Food & Agri bij ING, volgt de ontwikkelingen...

Lees verder
Hackathon Food Technology

Doe mee aan de hackathon tijdens Food Technology!

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. EVMI presenteert daarvoor 3 challenges.

Lees verder
FT2021 1200x628 congresprogramma bekend

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Met nog drie maanden te gaan staat het congresprogramma, genaamd Food meets hightech, stevig in de stijgers.

Lees verder
Logo keep food simple

Keep Food Simple geeft seminar tijdens Food Technology

Tijdens Food Technology is het podium van zaal 1 deels gereserveerd voor de not-for-profit organisatie Keep Food Simple.

Lees verder