Filter op tag: Filter op categorie:

Food Technology 3d print Foodsector Mikrocentrum EVMI

3D-printen in de foodsector. Kan dat al?

3D-printen is bezig aan een enorme opmars. Maar in de voedingsmiddelenindustrie komen we het nog niet veel tegen. Nóg niet. Want de hindernissen zijn in­middels beslecht.

Lees verder
FT2022 1200X628 plantaardig

Is plantaardig(er) eten ook gezonder?

De tweede dag van Food Technology wordt geopend door Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Lees verder
FT2022 1200X628 voedselsysteem

Interessante samenwerking

Tijdens Food Technology, een uniek evenement in de Benelux, komen food en hightech samen. Het idee van deze beurs met congresprogramma is de voedings­middelenindustrie op weg te helpen richting 2050.

Lees verder
FT2022 1200X628 vegan

Hoe vaak zegt u: ''Doe mij maar een vegan schnitzel''

Aan het woord: Huib Vermeulen, verantwoordelijk voor business development bij Codrico. 

Lees verder
FT2022 1200x628 2021 verzet

Food Technology verzet naar 13 en 14 april 2022

Veldhoven, 17 november 2021– Mikrocentrum en EVMI hebben in samenspraak met samenwerkingspartners en de 100 exposanten besloten de vakbeurs Food Technology, welke gepland stond op 1 en 2 december 2021,...

Lees verder
FT2021 1200x628 ramanspectroscopie

Alles over ramanspectroscopie tijdens Food Technology

Processen in de voedingsindustrie worden steeds complexer met meer biotech. De vraag naar bijvoorbeeld plantaardige eiwitten en het hergebruik van afvalstromen brengen nieuwe processen met zich mee en daarmee stijgt...

Lees verder
fresco Food Tech2

Vijf innovatieve start-ups in de Food Technology

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en Vakblad EVMI de beurs Food Technology 2021. Daarbij worden nieuwe technologieën en innovaties getoond, die gaan bijdragen aan het oplossen van uiteenlopende...

Lees verder
image

Miljoenen groente- en fruitkratten ondergaan duurzame metamorfose

De kratten zijn in eigendom en beheer van Euro Pool System, tevens initiatiefnemer van de grootschalige operatie. Ze worden geproduceerd met vermalen blauwe kratten als belangrijke grondstof.

Lees verder
1200x628 FT 2021 algemeen 2

Meettechnologie van VEGA NL op Food Technology

Tijdens Food Technology kun je op 2 december na de lunch een lezing bijwonen van meet- en regeltechniekbedrijf VEGA NL. Contactloze radar, de ideale niveaumeettechniek binnen de voedingsmiddelenindustrie? Die vraag bespreken Lode...

Lees verder
WUR

WUR Seminar op Food Technology 2021: Food Innovation

Het kan niet anders, dan dat Wageningen University & Research (WUR) een belangrijk onderdeel is van Food Technology op 1 en 2 december.

Lees verder
Food technology

Lezing: Elektrificatie in de voedingsmiddelenindustrie

Een pilot-project met als doel een betrouwbare luchtvoorziening met minimale CO2-uitstoot bij FrieslandCampina in Veghel. Hoe verloopt zo'n pilot? Wat zijn de resultaten en welke lessen kunnen we eruit halen? Dat...

Lees verder
HansvanderMoolen FT2021

Lezing door Eurofins Scientific: corona en voedselfraude

“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins.

Lees verder