Logo keep food simple

Keep Food Simple geeft seminar tijdens Food Technology

Tijdens Food Technology is het podium van zaal 1 deels gereserveerd voor de not-for-profit organisatie Keep Food Simple. Tijdens het seminar Onbenutte plantaardige grondstoffen verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen, draait alles om manieren om minder afval te produceren in de tomaten- en artisjokkenteelt.

Keep Food Simple (KFS) zet haar uitgebreide netwerk in de voedselindustrie en kennisinstellingen in voor de zoektocht naar alternatieve productiemethoden voor plantaardige grondstoffen en bekijkt daarbij de gehele keten. Traditionele werkwijzen worden gecombineerd met nieuwe technologieën, met aandacht voor een effectievere benutting van plantaardige grondstoffen met als doel minder/geen afval en een verlaging van de CO2- en waterfootprint.

Minder afval in tomaten- en artisjokkenteelt

De drie lezingen van het seminar op 2 december staan in het teken van ten eerste de verwerking van tomaten, waarbij zo’n 40% van de voedselbestanddelen verloren gaat. Ook worden artisjokken besproken, 85-90% van de plant wordt namelijk weggegooid. Drie sprekers leggen uit hoe we die percentages omlaag kunnen krijgen: ing. Onno Franse (midden), voorzitter van de adviesraad van Keep Food Simple; prof. Fons Voragen (links), vicevoorzitter van het bestuur en oprichter van Keep Food Simple; en dr. Peter Folstar (rechts), voorzitter van het bestuur en oprichter van Keep Food Simple.

De sprekers

Sprekers Keep food simple2

Onno Franse

Onno studeerde levensmiddelentechnologie aan HAS Hogeschool in Den Bosch. Hij startte zijn loopbaan bij Gammaster. Daarna had hij veel internationale functies en in 2002 stapte hij over naar Ahold als Global Programme Director Healthy Living. Nu is hij betrokken bij het World Food Centre.

Fons Voragen

Fons studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen Universiteit (M.Sc en Ph.D). Hij was hoogleraar Levensmiddelenchemie, hoofd van de afdeling Food Science and Nutrition en wetenschappelijk directeur van van de sector Agro Technology and Food Sciences van Wageningen University and Research. Hij was ook directeur van het Carbohydrate Competence Center. Hij is lid van een groot aantal (inter)nationale commissies voor advies aan en evaluatie van Europese universiteiten en onderzoeksinstituten; onder andere Smaaklessen/Schoolgruiten.

Peter Folstar

Peter studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen Universiteit (M.Sc en Ph.D). Hij werkte gedurende 15 jaar in de internationale voedselindustrie (Douwe Egberts, Heinz, Borden). Vervolgens werkte hij in verschillende managementposities als technisch directeur NIZO, algemeen directeur TNO Voeding en lid van de Raad van bestuur TNO en algemeen directeur van het Nederlands Genomics Initiatief. Hij is actief in verschillende adviserende en toezichthoudende functies in industrie en onderzoeksinstellingen.