HansvanderMoolen FT2021

Lezing door Eurofins Scientific: corona en voedselfraude

“De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten”, aldus Hans van der Moolen, International Food Fraud Consultant bij Eurofins. Op 2 december om 14.15 uur in zaal 3 vertelt de expert hoe u voedselfraude kunt herkennen, inclusief tips om het tegen te gaan.

Tijdens Food Technology op 2 december is zaal 3 even na 11 uur voor Hans van der Moolen, consulent voedselfraude bij Eurofins. De afgelopen periode ging er veel aandacht naar het beheersen van COVID-19, waardoor inspecties en audits naar de herkomst en kwaliteit van grondstoffen en producten op een lager pitje kwamen te staan. Tijdens zijn lezing Coronacrisis werkt voedselfraude in de hand, vertelt Van de Moolen hoe dat zit en wat we eraan kunnen doen. Hoe kun je voedselfraude herkennen? En wat zijn de beste tips om voedselfraude tegen te gaan?

Over de spreker

Hans van der Moolen is International Food Integrity Consultant bij Eurofins Food Safety Solutions. Na zijn studie Analytische Chemie aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij zich heeft gespecialiseerd in de analyse van voedingsmiddelen en grondstoffen in de Rotterdamse haven met kwaliteit en integriteit als belangrijkste speerpunten. Hij is technisch expert voor diverse (handels-) organisaties zoals NEN, GAFTA, NOFOTA, GMP+ en MVO en organiseert diverse samenwerkingsverbanden in binnen- en buitenland. Met de  opgebouwde expertise adviseert hij klanten die vragen hebben over  oedselfraudeproblematiek. Dit sluit goed aan op de visie van Eurofins als kennispartner in de gehele voedingsmiddelenketen, van grondstof tot eindproduct.