Programma

Het congresprogramma van Food Technology, genaamd: Food meets hightech, is een breed programma rond 5 deelthema’s. Zowel de kant van de foodproductie met thema’s als foodinnovatie, voedselveiligheid en duurzame keten worden belicht, als de meer technische kant rond machinebouw, automation en labonderzoek. Voor de technische kant worden de thema’s Fabriek van de toekomst en Foodlab belicht.

Foodproductie van de toekomst centraal

Nationale en internationale sprekers laten op 13 en 14 april hun licht schijnen op de foodproductie van de toekomst. Het overkoepelende thema is duurzaamheid zijn. We kunnen niet meer anders dan met man en macht zorgen dat de klimaatdoelen gehaald worden, daarvoor zijn grote inspanningen nodig, juist uit de foodbranche.

Het programma van Food Technology:

 • Ruim 45 lezingen door gerenommeerde sprekers
 • Keynotes door Prof. dr. Remko Boom en Prof. Dr. Jaap Seidell 
 • Diverse seminars door samenwerkingspartners
 • Internationale Meet & Match door KVK en Enterprise Europe Network
 • Hackathon: Redesign Your Food Business door Hackathon Masters

Samenwerking met groot aantal kennispartners

De organisatoren van Food Technology werken samen met een groot aantal kennispartners die seminars verzorgen vanuit hun werkdomeinen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Seminar Keep Food Simple: Onbenutte plantaardige grondstoffen verwerken tot hoogwaardige voedingsmiddelen
 • Seminar EVMI: Automatisering - Het kan (nog) slimmer
 • Seminar IFFI: Foods meets HighTech
 • Seminar Nederlands Verpakkings Centrum
 • Seminar Kennisplatform Labmanagers
 • Seminar Hygienic Design Network

Ook geven sprekers vanuit de bankensector (ING) en vanuit communicatiebureaus (Schuttelaar & Partners) adviezen over duurzaam ondernemen in de voedingsmiddelenindustrie voor de komende decennia.

Bekijk programma 13 april

Bekijk programma 14 april

Congres

keynotesprekers foodtechnology 2021

Keynotesprekers: Prof. dr. Remko Boom en Prof. Dr. Jaap Seidell

Beide congresdagen worden afgetrapt door twee gerenommeerde keynotesprekers. Op woensdag 13 april presenteert Prof. dr. Remko Boom, Hoogleraar Food Process Engineering WUR, een nieuwe manier om naar ingrediënten te kijken.

Op donderdag 14 april houdt Prof. dr. Jaap Seidell, Hoogleraar Voeding en Gezondheid VU, een pleidooi voor een voedseltransitie in de voedingsindustrie. Hij vindt dat de manier van voedsel maken aan een grote verandering toe is: gezonder en duurzamer.

Ontdek de keynote van Remko Boom

Ontdek de keynote van Jaap Seidell

Neem deel aan de Meet & Match

Tijdens Food Technology organiseert RVO in samenwerking met Enterprise Europe Network een internationale Meet & Match. Het doel is om u te helpen snel en laagdrempelig relevante contacten te vinden in de gehele sector. Gesprekken met andere deelnemers kunt u inplannen via de website FoodTechnology2022 - Welcome (b2match.io). De Meet & Match gesprekken vinden op de beurs plaats.

Meer informatie en direct aanmelden

MM

hackathon2

Hackathon: Redesign Your Food Business

Tijdens Food Technology wordt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business georganiseerd door Hackathon Masters. Maximaal zes teams bestaande uit MBO - HBO - WO studenten en professionals werken aan concrete vraagstukken. Interesse om uw organisatie te verbinden aan een event waarin innovatie, talentontwikkeling en kennisdeling centraal staan? Of wilt u een vraagstuk inbrengen of supporter zijn? Voor meer informatie, stuur een e-mail naar robert@hackathonmasters.com. 

Meer over de Hackathon