Artificial Intelligence Minicongress

Mis jij de AI revolutie in de Foodindustrie?

Voor het eerst bundelen het OSVnetwerk en Mikrocentrum haar krachten. Twee netwerken en twee experts op het gebied van AI in de voedingsindustrie delen hun inzichten en ervaringen. Tijdens het exclusieve mini-congres op 6 februari 2024 in Veldhoven, gaan we dieper in op de toepassingen van de Artificial Intelligence revolutie voor de voedselverwerkende en -producerende industrie. De focus wordt onder andere gelegd op de recente transformatie van Unilever Ice Cream tot een 'Smart Factory'.

Wat bedoelen we met AI in de Foodindustrie?

AI is een breed spectrum van technologieën die machines in staat stellen taken uit te voeren die normaal menselijke intelligentie vereisen. Dit omvat activiteiten zoals leren, redeneren, problemen oplossen, waarnemen en taalbegrip.

Deze opkomende revolutie valt onder de bredere paraplu van digitalisering, aangezien het gebruik maakt van digitale technologieën en gegevensverwerking. Het speelt een belangrijke rol in de automatisering, waarbij processen of taken die eerder door mensen werden uitgevoerd, nu door systemen worden overgenomen. Robotisering, aan de andere kant, verwijst naar het gebruik van robots (fysieke machines) in industrieën en andere gebieden. AI kan een cruciaal onderdeel zijn van robotica, omdat het robots intelligenter en autonomer maakt.

Kortom, AI is een sleutelcomponent in de hedendaagse digitale transformatie en speelt een rol in zowel automatisering als robotisering.

Dit is het programma

Het mini-congres vindt plaats op 6 februari 2024 bij Mikrocentrum te Veldhoven. Deze dag start om 14:30 uur en eindigt rond 17:00 uur. 

  • 14.30 uur Ontvangst
  • 15:00 uur Welkomswoord

  • 15.15 uur De transformatie van Unilever Ice Cream

Ben & Jerry’s en Magnum: Van traditionele productielijnen naar een geavanceerde smart factory – Bart Winter (Supply Chain professional - Production, Transformation, Innovation & Sustainability - Unilever Ice Cream)

  • 16.00 uur Strategisch succes met AI

Ontdek hoe strategische vragen in ChatGPT de deur kunnen openen naar ongeziene mogelijkheden in de wereld van AI. - John Wallbrink (Strategische AI prompt consultant)

  • 16:45 uur Food Tech Event omschrijving
  • 17:00 uur Start netwerkborrel

Dit mini-congres biedt een unieke kans om diepgaande kennis op te doen over AI-toepassingen in onze sector en hoe deze kunnen bijdragen aan efficiëntieverbetering en kostenreductie. We kijken uit naar je aanwezigheid en bijdrage aan deze belangrijke discussie. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Next Tech Food Factories

Meld je aan voor het congres



Kom alles te weten over de technische toepassingen, automatiseringskansen en machinebouw voor de voedingsindustrie

Kan je helaas niet aanwezig zijn bij dit mini-congres? Maar wil je wel op de hoogte worden gehouden van de automatiseringskansen voor de voedingsindustrie? Bezoek dan het Food Tech Event wat wordt georganiseerd op 15 en 16 mei in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. Deze vakbeurs legt sterk de focus op technische toepassingen en machinebouw in productie en -verwerkingsomgevingen in de voeding en -drankenindustrie. 

Met praktische cases in het congresprogramma en een beursvloer met diverse areas, heb je als bezoeker één plek waar je binnen deze thema’s praktische kennis opdoet en waar je bedrijven ontmoet die je snel verder helpen. Het Food Tech Event zet de volgende zes thema’s centraal:

  1. Machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen
  2. Voedselveiligheid en hygiëne in productieomgevingen
  3. Future Food Factory: digitaliseren en automatiseren
  4. Kwaliteitsmanagement en –beheersing
  5. Energiemanagement en –besparing in de productieomgeving
  6. Leven Lang Ontwikkelen
Bezoek gratis het Food Tech Event