The future of food. Innovation in the food industry.

Op 12 en 13 april organiseert Mikrocentrum in samenwerking met Alea Publishers, uitgever van het vakblad EVMI, Food Technology 2022. Of het nu gaat om CO2-uitstoot, voedselveiligheid, ketentransparantie, gezonde voeding of clean label; de oplossingen worden geboden door nieuwe technologie en innovaties. Tijdens Food Technology 2023 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. De volgende thema's staan centraal:

  • Voedselverwerking & machines
  • Voedselveiligheid
  • Food innovatie & duurzaamheid

Voedselfabriek food technology

Voedselverwerking & machines

Machines en de processen eromheen spelen een steeds grotere rol in onze voedselproductie. Betrouwbaarheid, voorspelbaarheid en systemen die de productiebewaking automatiseren zijn snel in opkomst. Industrie 4.0 wordt dominant: processen gaan van automatisch naar autonoom, aangestuurd door zelflerende systemen die door te reageren op de kleinste veranderingen kwaliteit kunnen garanderen. Maak kennis met oplossingen op het gebied van machinebouw, sensoren, robotica, vision, fotonica, drones, digitalisering, automatisering, big data, AI, visualisatie en aanverwante onderwerpen zoals smart maintenance.

Voedselveiligheid

Hoe krijgen we grip op de keten en zorgen we voor veilig voedsel? Onderwerpen als traceability en hygiëne spelen daarbij een rol. Maar ook koeltechnieken of juist het verkorten van de keten en dus dichter bij de consument produceren, bijvoorbeeld in vertical farms.

Food Technology biedt informatie over oplossingen in track & trace, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, food lab, koeling, verpakken en vertical farming.

food supply chain

food innovatie

Food innovatie & duurzaamheid

De technologie laat ons steeds nieuwe kunststukjes zien, in kassen, op het land en in de fabriek. Maar ook ons voedsel zelf zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige eiwitten, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve oplossingen maken (de productie van) ons voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons helpen bij de uitdagingen die op ons pad zijn gekomen en nog gaan komen?

Tijdens Food Technology vindt u oplossingen op het gebied van verdergaande technologische oplossingen, voedsel van de toekomst, productontwikkeling, plantaardige eiwitten, foodprinting etc.