Food Technology Remko Boom

Prof. Remko Boom keynote spreker op 13 april

Om de duurzaamheidsdoelen op het gebied van voedselproductie te halen, moeten we onze perceptie van wat een ingrediënt is veranderen. Maar hoe? En wat is daarvoor nodig? Dat vertelt keynote spreker professor Remko Boom tijdens de eerste presentatie op 13 april tijdens Food Technology 2022.

Food Technology 2022 start op 13 april met keynote spreker Remko Boom, hoogleraar Food Process Engineering bij Wageningen University & Research. Tijdens zijn talk Gentle Food Processing: Better Sustainability Can Also Mean Better Products presenteert Boom een nieuwe manier om naar ingrediënten te kijken.

Voordelen van zuiveren ingrediënten

Perken we het zuiveren van ingrediënten in, dan kan dat veel voordelen hebben, aldus Boom. Denk aan het verhogen van de opbrengst, met minder water- en energiegebruik. En omdat er minder additieven nodig zijn voor de houdbaarheid, zijn deze ingrediënten geschikt voor clean label foods. Bovendien zullen veel van zulke ingrediënten betere voedingswaarden hebben en veroorzaakt de verwerking minder afval. Maar, zo oppert de hoogleraar, om dat voor elkaar te krijgen moeten producenten van ingrediënten nauw samenwerken met de mensen die de ingrediënten gaan gebruiken. Als we dat doen, combineren we duurzamer gebruik met betere voedingswaarden en een betere match met wat consumenten graag willen.

Registreer nu voor gratis toegang